woensdag 26 oktober 2016

Eerste avonturen in Hongkong

- - For English click here: hermanelsenbroek-english.blogspot.com - -

Hier zijn we dan als gloednieuwe inwoners van Hongkong. Toen we 2,5 weken geleden op een vrijdagavond aankwamen kregen we een warm welkom van zowel het echtpaar dat ons naar Hongkong had uitgenodigd als van het hete en vochtige weer. Nog diezelfde avond introduceerden zij ons met het eten met chopsticks en de volgende dag hadden we een fijn samenzijn waarin we opnieuw samen aten en leven deelden.

Net aangekomen in Hong Kong
Nadat we zondag een kerkdienst hadden bezocht gingen we meteen over tot actie. Met 5 andere volgelingen van Jezus gingen we de straat op om het evangelie te verkondigen en de zieken te genezen. We zagen God door ons heen werken en een aantal mensen ervoeren directe genezing.

De meeste dagen hebben we tot nu toe gevuld met het inrichten van ons apartement, gewend raken aan de nieuwe omstandigheden zoals het weer en met het ontdekken van de omgeving. We wonen in een rustig gedeelte en, zoals de meeste mensen hier, wonen we in een hoge flat - onze flat heeft 33 verdiepingen. Vlakbij ons is een prachtig gebied met heuvels en bergen waarin voor ons nog vele paden zijn te ontdekken en op slechts 5 minuten lopen is de hoofdweg door dit gedeelte van de stad. Kortom een ideal plek om te wonen.

Ons huis en dat van onze buren
Wij zijn hier om de roeping en de opdracht te vervullen die elke christen heeft: Jezus te volgen en discipelen te maken. Het goede nieuws van het koninkrijk te verkondigen, de zieken te genezen, demonen uit te drijven, leven brengen, mensen oproepen tot inkeer te komen, te dopen in Jezus en zien dat mensen de Heilige Geest ontvangen.

Familie van gelovigen in ons appartement
Samenzijn en uit eten














We hebben al goede tijden gehad in het samenzijn met andere discipelen, leven delen, van elkaar leren en het evangelie verkondigen. Onze badkuip is al gebruikt voor het dopen van een nieuwe zus en we hebben verschillende mensen zien genezen. I wil graag een paar hoogtepunten delen om je een indruk te geven van de dingen die God doet.

En omdat deze dingen in de bijbel staan beschreven, zijn ze ook mogelijk waar jij bent. Om duidelijk te zijn, je hoeft niet naar een ander land om Jezus te volgen. Wij zijn niet meer zendeling dan welke andere discipel van Jezus dan ook, want we hebben allemaal dezelfde roeping. Jezus volgen, die ons liet zien wie de Vader is en die zijn leven neerlegde om voor ons een weg terug te maken naar God. En die, nadat hij opstond uit de dood, zijn Geest stuurde om in zijn volgelingen te leven en om God en zijn koninkrijk van leven te vertegenwoordigen.

3 getuigenissen

Op een dag, terwijl we spraken met 2 jonge vrouwen, probeerde AC met een Chineze man te praten, maar hij sprak geen Engels. Tijdens ons gesprek met de vrouwen kwam de Chineze man op het bankje naast ons zitten en hij was erg geïnteresseerd - ondanks dat hij het niet kon verstaan. Na het gesprek gingen we naar hem, omdat een van ons gebroken Chinees spreekt. We baden voor zijn knie en been, waar hij pijn had. Elke keer dat we genezing uitspraken werd de pijn minder. We hadden een vrij lang gesprek met hem praten terwijl we ook bleven bidden. De pijn ging niet volledig weg op dat moment en ik weet niet hoe het nu met hem gaat, maar we namen de gelegenheid om een zaadje van waarheid te planten. God trekt mensen tot zich, zelfs wanneer ze de taal niet eens verstaan.

De Chinese man waar we mee spraken en voor baden
Een andere keer waren we in een huis voor het avondeten en een van de vrouwen die daar werkt had al een paar keer eerder gebed ontvangen. Een paar maanden geleden was haar gehoor genezen zodat ze geen gehoorapparaat meer nodig had, langzaam maar zeker kwam de doofheid echter terug. Steeds wanneer mensen voor haar baden viel ze flauw en de bidders stopten dan te bidden. Deze avond baden wij een keer voor haar oren en er gebeurde niets. Vervolgens baden we opnieuw en moesten we haar opvangen, want hetzelfde als eerder gebeurde opnieuw - ze viel flauw. We bleven de volgende paar uur voor haar bidden en haar lichaam manifesteerde (ze maakte o.a. spastische bewegingen terwijl ze buiten bewustzijn was). Ondanks dat ze twee keer bijkwam zagen we dat ze ergens van bevrijd moest worden. Ze was duidelijk niet zichzelf wanneer ze haar ogen opende. We baden door en tegen het einde begon ze ''Heer, help me! Help me, Heer!'' te roepen. Ik zal niet alle details delen, maar op een gegeven moment riep ze ''Jezus Christus!'' en vrede kwam over haar, God zette haar vrij. Achteraf getuigde ze dat het voelde alsof ze verdronk en dat iemand haar probeerde te wurgen terwijl we voor haar baden. Ze was niet alleen bevrijd, ook haar gehoor verbeterde enorm. Prijs God!

Het laatste verhaal voor nu. Dit weekend waren we in een park en zagen verschillende groepen vrouwen verdeeld over het park. De groep van bijna 30 vrouwen die wij benaderden was voor elkaar aan het bidden. Ik liep naar de groepsleidster en sprak met haar over het volgen van Jezus, wat erg bemoedigend was. Ik vroeg of we voor de zieken in de groep konden bidden, maar de leidster zei dat ondanks dat ze in genezing geloofden ze al voor elkaar baden. Ze stelde voor om in plaats daarvan een groepsfoto te maken (dus een groepsfoto in plaats van het genezen van de zieken). ''Natuurlijk kan dat'' zei ik, ''maar we willen hen ook vragen of last hebben van pijn of ziekte.'' We namen die gelegenheid en een van de vrouwen vlak voor me had pijn in haar voet. Twee van ons baden een kort gebed en in blijdschap riep ze meteen uit dat de pijn helemaal weg was! Direct stonden zo'n 6 anderen op voor gebed en allemaal genazen ze van verschillende kwalen. Plotseling stonden we allemaal met een paar van hen te praten en ook deelden we nog wat over het koninkrijk van God. Want het was niet ons werk, maar God die door ons heen werkte - normale gelovigen die geen speciale zalving of gave hebben behalve de Heilige Geest en geloof. Het was een geweldige tijd en nadat we alsnog enkele foto's hadden genomen gingen we verder.

De groep vrouwen die we ontmoetten
We bidden dat jij door gaat met het volgen van Jezus, of hierin je eerste stappen neemt. De dingen die wij ervaren zijn simpelweg basisdingen van het christelijke leven (Hebreeën 6). Het is de roeping en opdracht om te volgen voor iedere gelovige, en het is fantastisch!
Het kan zijn dat je enigszins sceptisch bent tegenover zaken als genezing, demonen uitdrijven en het verkondigen van het evangelie vanwege je ervaringen of verkeerd onderwijs. Hier dan een uitdaging voor jou: Vraag God de waarheid te onthullen aan jou en lees simpelweg zelf de bijbel.

We zien ernaar uit wat God in jullie levens gaat doen en in die van ons. Het boek Handelingen wordt vervolgd want:
''Jezus Christus blijft dezelfde, gisteren, vandaag, en tot in eeuwigheid!''

Geen opmerkingen:

Een reactie posten